TARİHÇE

Okulumuz hayırsever iş adamı Zeki ALTINDAĞ ile Konya Valiliği arasında 15 Ekim 2002 tarihinde imzalanan protokol dahilinde inşa edilerek Zeki Altındağ İlköğretim Okulu adıyla 13 Ekim 2003 tarihinde 3 katlı ve 24 derslikli olarak eğitim öğretime açılmıştır.

İlk yıllarda normal eğitim veren okulumuz çevremizdeki imar ve iskân faaliyetlerinin yoğunluğunun getirdiği öğrenci potansiyeli dolayısıyla ikili öğretime geçmiştir.

Okulumuz oldukça geniş bir bahçeye sahipken doğusuna Vesile Sağ Ergun Anaokulu inşa edilince bahçesi küçülmüştür. Daha sonra Selçuklu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasındaki protokol gereğince 2012-2014 yılları arasında okulumuz için inşa edilen Şehit Mustafa Çizmeci Spor Salonu ile bahçemiz daha da küçülmüştür.

Okulumuzun bahçesi 8265 m2.dir. Bahçesinde basketbol sahası, futbol sahası ve voleybol sahası bulunmaktadır. Okulumuzda ingilizce sınıfı,sinema salonu, çok amaçlı salon, BEP odası, öğretmenler odası, derslikler, kütüphane, arşiv, idari odalar mevcuttur.

Okulumuz 6287 sayılı kanun gereğince yapılan okul dönüşümleri sonucunda ilkokula dönüştürülerek 16.06.2013 tarihinden itibaren Zeki Altındağ İlkokulu adını almıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 12.08.2022 tarih ve E-30140611-105.01-55151927 sayılı Oluru ile Zeki Altındağ İlkokulu bünyesinde bulunan anasınıfları ilkokuldan ayrılarak Zeki Altındağ Anaokulu'na dönüştürülmüştür.

Kaynak: Zeki Altındağ İlkokulu